معماری داخلی

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته معماری داخلی

رشته تحصیلی معماری داخلی از رشته هایی است که زمینه فعالیت گسترده ای دارد. طراحی و معماری داخلی نمایشگاه های بزرگ و کوچک، صحنه آرایی فضای برگزاری سمینارها و جشنواره ها، طراحی و آرایش داخلی فروشگاه های بزرگ و کوچک، هتل ها، ادارات و بانکها، مجتمع های تجاری، خانه های مسکونی، سالن های پایانه ها و فرودگاه ها، احیاء و باز زنده سازی بناهای تاریخی و… همگی مواردی هستند که نیازمند طراح معماری داخلی می باشند.

1- رشته معماری داخلی

رشته ی معماری داخلی یکی از رشته های هنرستان و زیر مجموعه گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای است این رشته برای اولین بار در سال تحصیلی 96-95 وارد سیستم آموزشی شد و اولین فار غ التحصیلان این رشته در خرداد سال 98 دیپلم می گیرند. گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای شامل 12 رشته به نام گرافیک، فتوگرافیک، نقشه کشی معماری، معماری داخلی، طراحی و دوخت، سینما، نمایش، نقاشی، موسیقی، صنایع دستی، انیمیشن و تولید برنامه های تلویزیونی است. دانش آموزانی که به زمینه های هنر علاقه مند هستند می توانند در یکی از این 12 رشته در هنرستان ها تحصیل کنند. به جز رشته گرافیک و نقشه کشی معماری که در هنرستان های زیادی ارائه می شود 10 رشته ی دیگر به خاطر خاص بودنشان، در تعداد هنرستان محدودی ارائه می شوند.

2- تفاوت کنکور هنر و رشته های گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای

خیلی از دانش آموزان رشته های هنر شاخه فنی و حرفه ای را با کنکور سراسری هنر اشتباه می گیرند، کنکور سراسری هنر هرساله در تیرماه برگزار می شود هر دانش آموز با هر نوع دیپلمی می تواند در این آزمون ثبت نام و شرکت کند کنکور هنر یک آزمون شناور بین تمام دانش آموزانی هست که دیپلم دارند. رشته های هنر در شاخه فنی و حرفه ای شامل 12 رشته است که معماری داخلی یکی از آنهاست.

3- مسیر علاقه مندان به تحصیل در رشته معماری داخلی

دانش آموزان پایه نهمی که به این رشته علاقه مند هستند برای تحصیل و حرفه ای شدن در این رشته دو مسیر دارند: مسیر یک : اگر شما رشته معماری داخلی را در هنرستان انتخاب کنید در این حالت شما سه سال در این رشته تا دیپلم تحصیل می کنید سپس برای ورود به دانشگاه، هم می توانید در آزمون فنی و حرفه ای و هم می توانید در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنید. مسیر دو: اگر شما یکی از رشته های نظری را در دبیرستان انتخاب کنید و علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته ی معماری داخلی باشید دیگر در آزمون فنی و حرفه ای و دانشکده های فنی و حرفه ای نمی توانید شرکت کنید و فقط باید از طریق کنکور سراسری ریاضی برای ورود به این رشته اقدام کنید.

نکته ی مهم اینجاست که رشته ی نقشه کشی معماری و معماری داخلی در کنکور سراسری، زیر مجموعه ی گروه ریاضی و فیزیک است یعنی یک دانش آموز هنرستانی اگر به یکی از این دو رشته علاقه مند باشد و بخواهد از طریق کنکور سراسری وارد این رشته شود باید در کنکور رشته ریاضی شرکت کند و نه کنکور هنر.

4- نقشه کشی معماری یا معماری داخلی

این رشته از سویی همانند معماری یا ساختمان است و از سویی دیگر بر طراحی فضاهای داخلی تاکید دارد. عملگرایی و کارآمد بودن در عین زیبایی مهمترین هدف معماری داخلی است. رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد شامل گرایش های متعددی است که دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی می‌توانند در کارشناسی‌ارشد در یکی از گرایش‮های معماری اسلامی، مهندسی معماری، معماری منظر، انرژی ‏و معماری، معماری داخلی، مطالعات معماری ایران، تکنولوژی معماری، بازسازی پس از سانحه، مدیریت پروژه و ساخت و فناوری ‏معماری ادامه تحصیل دهند. ‏‬ فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان طراح داخلی، طراحی صنعتی، طراح صحنه و مهندس معمار مشغول به کار شوند ‏و یا در ساختمان‮سازی به طراحی فنی ساختمان‌های مختلف بپردازند.‬‬‬‬‬‬‬

5- نرم افزار های مورد نیاز در این رشته

چون اساس این رشته بر مهارت و کاربرد است استفاده از نرم افزار یکی از ابزارهای مهم افراد حرفه ای در این حوزه هستند پس اگر می خواهید در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشید باید علاوه بر دانش، مهارت و تخصصی در این رشته بر نرم افزارهای کاربردی هم مسلط باشید. تسلط بر نرم افزارهایی مثل Adobe Indesign، Photoshop، SketchUp، Cinema 4D، VectorWorks و AutoCad قطعا شما را در این رشته و شغل نسبت به بقیه متمایز خواهد کرد.

نرم افزار های رشته معاری داخلی

اینجا شروع آینده موفق شغلی شماست!